Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ήπειρος, η χιλιοτραγουδισμένη!



Ήπειρος, το μέρος με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, η "αρχόντισσα" που η ομορφιά της εκτείνεται από το Ιόνιο πέλαγος ως τα σύνορα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Επιλέξαμε χωριά της όμορφης Ηπείρου, ορεινά και τοποθετημένα σε βουνά επιβλητικά και δάση που ακόμα διατηρούν την αυθεντικότητα και την ταυτότητά τους παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα.
Είναι προορισμοί αν και κυρίως χειμερίνοι, ζεστοί ,φιλόξενοι και γραφικοί που περιμένουν να τους ανακαλύψεις και να τους υποσχεθείς ότι θα ξαναπάς!



Ζαγοροχώρια, 45 χωριά μοναδικής ομορφιάς και αρχειτεκτονικής! Το Ζαγόρι ανήκει στην επαρχία της Δωδώνης και χωρίζεται σε ανατολικό ,κεντρικό και  δυτικό! Εδώ θα ταξιδέψετε στην παράδοση ,θα σας μαγέψει η πέτρα και το ξύλο καθώς και τα εδέσματα του τόπου. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις περίφημες πίτες και τα γλυκά του κουταλιού.













Τζουμέρκα, ο παράδεισος της Πίνδου και το φυσικό σύνορα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας. Τα Τζουμερκοχώρια που απλώνονται στην περιοχή θα σας φιλέψουν γεύσεις Ηπρείρου αλλά και παραδεισένια τοπία.Είναι στο σύνολο 47 χωριά ,πολλά από αυτά σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων, είναι χτισμένα μεταξύ 14ου και 15ου στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας.Τα περισσότερα στο νομό Άρτας και τα υπόλοιπα στο νομό Ιωαννίνων!












Μέτσοβο, μόνο μια ώρα από την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων προσελκύει πολλούς επισκέπτες κυρίως τους χειμερινούς μήνες, κόβοντας την ανάσα με την θέα που προσφέρει! Αν σε βγάλει εκεί ο δρόμος,ξύπνα νωρίς και πιές έναν καφέ μέσα στην πρωινή καταχανιά!












2 σχόλια:

  1. Κορίτσια μου ειναι λατρεμένο μέρος. Σε βαθος χρόνου θα πήγαινα και για μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο μέρος,,,Και τωρα θα πήγαινα για μόνιμα...ΚΑθαρός αέρας, καταπληκτικά τοπία και μοναδική αρχιτεκτονική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή