Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

daughnuts..ακια!!





Υλικά για τα σουδάκια :
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιου βούτυρο ( λιωμένο)
  • 1 φλιτζάνι  τσαγιού αλεύρι δυνατό
  • 4 αυγά 
  • ελάχιστο αλάτι 

Υλικά για την κρέμα βανίλιας:

  • 1 κούπα πλήρες γάλα
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κούπα  κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο 
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο



Εκτέλεση για την ζύμη


Τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά μια μικρή βαθουλή κατσαρόλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε με μια γρήγορη και κοφτή κίνηση όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε κτυπώντας ζωηρά με ξύλινη κουτάλα για ένα λεπτό περίπου, ώσπου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από τη κουτάλα. Αδειάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει. Κτυπάμε τη ζύμη με το ειδικό γάντζο για ζύμες, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε στο μίξερ ένα αυγό, περιμένουμε να ενσωματωθεί καλά μέσα στη ζύμη και κατόπιν ρίχνουμε το επόμενο αυγό. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά, θα έχουμε μια ζύμη λεία και μαλακιά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά, τη βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη και διάμετρο ενός εκατοστού και βγάζουμε μικρές ροζέτες. Αντί του παραπάνω τρόπου, αν θέλουμε πλάθουμε με τις παλάμες μας, αφού τις βουτυρώσουμε, μικρά μπαλάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί. Αφήνουμε ένα κενό ανάμεσα στα σου, για να μην κολλήσουν, όταν φουσκώσουν.
Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά, για να στεγνώσουν εσωτερικά. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν είναι έτοιμα για χρήση. Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε στη κατάψυξη για πολύ καιρό, βάζοντας τα σε πλαστική σακούλα..



Εκτέλεση για την κρέμα

1.Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τη 1/2 κούπα από το γάλα, τους κρόκους των αυγών το 1/4 φλυτζάνι  και το καλαμποκάλευρο. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε υπόλοιπο γάλα, την κρέμα και την ζάχαρη και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί.  
3.Βάζουμε το 1/3 από το ζεστό  μείγμα  στο μπολ με τους κρόκους 
4.Στην συνεχεία προσθέτουμε το μείγμα (από το βήμα 3 ) στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
5. Όταν η κρέμα έχει πήξει πλήρως προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο 
6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου