Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πόλη...μαγεία!


Φανταστείτε μια πόλη η οποία χωρίζεται σε δύο ηπείρους, με ένα πορθμό, που χωρίζει την Ευρώπη και την Ασία. Μία νοσταλγική Πόλη με ξύλινα πλοία, με παζάρια,τα χαμάμ, ανοιχτές αγορές και πλανόδιους πωλητές. Και μια πόλη που σχεδόν ποτέ δεν κοιμάται.Ζήστε την μοναδική συνάντηση Ανατολής  και της Δύσης,  στην  μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, και η εμπειρία θα είναι αξέχαστη..


Αν υπάρχει μια φράση για να περιγράψει τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη, θα ήταν ίσως σωστό να πούμε "παράξενα αρμονική σύγκρουση των πολιτισμών" - αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα πιο glamorous αστικά κέντρα  στον κόσμο. Έτσι λοιπόν ανταποκρίνεται σε όλους τους σκοπούς και λόγους για τους οποίους κάποιος θα την επισκεφτεί.







«Ο χρόνος στην Κωνσταντινούπολη διαστέλλεται, χάνει την βαρύτητά του, τα σύννεφα και ο ουρανός  αγκυλώνονται στις μύτες των μιναρέδων  στάζοντας την ξεχωριστή υγρασία της Ιστορίας. Δεν έχει σημασία πόσο ενημερωμένος είσαι. Η υγρασία θα σε διαπεράσει με την τεχνική του ονείρου, θες δεν θες»… γράφει ο Γιάννης Ξανθούλης στο βιβλίο του «Κωνσταντινούπολη» περιγράφοντας μας την σαγηνευτική Ανατολίτισσα που τον ξελόγιασε.




Η Πόλη με τον χιλιο-τραγουδισμένο Βόσπορο, κατά το  μήκος του οποίου, στις δύο πλευρές  είναι χτισμένη.
Η Αγία Σόφιά , ένα από τα κορυφαία σύμβολα του Χριστιανισμού παγκοσμίως αλλά φυσικά έχει ακόμα πιο ξεχωριστή θέση για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Και  ακριβώς απέναντι από αυτό βρίσκεται το Μπλέ  Τζαμί (το τζαμί του Sultan Ahmed) με έξι μιναρέδες του και τα μπλε κεραμίδια που κοσμούν τους εσωτερικούς. Αντιμετωπίζει την Αγία Σοφία, υπενθυμίζοντάς μας σχετικά με τις δύο μεγάλες αυτοκρατορίες και δύο διαφορετικούς πολιτισμούς
Τα Πριγκηπονήσια είναι ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, στην θάλασσα του Μαρμαρά.






Η πλατεία Ταξίμ είναι το διασημότερο σημείο συνάντησης για τουρίστες και ντόπιους καθώς θεωρείται η καρδία της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης. Αποτελεί επίσης και την καρδία των μεταφορικών μέσων της πόλης .Επί της πλατείας και της λεωφόρου-πεζοδρόμου θα βρείτε αμέτρητα καταστήματα, hotel, restaurants, μπαρ, διεθνείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού, και άλλα
Το Τοπ Kαπί είναι ένα σύμπλεγμα οθωμανικών παλατιών χτισμένο στο ακρωτήριο του Sarayburnu, πίσω από την Αγία Σοφία, ενώ είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο του Βοσπόρου και του Κεράτιου κόλπου.
Η Γέφυρα και ο Πύργος του Γαλατά βρίσκεται στην περιοχή Γαλατά ,στη βόρεια πλευρά του Κεράτιου κόλπου. Από τον Πύργο ο επισκέπτης έχει πανοραμική εικόνα του Βοσπόρου, του Κεράτιου κόλπου της  ιστορικής χερσονήσου της Κωνσταντινούπολης


Περπατήστε την ομορφία και την ιστορία αυτής της Πόλης, επισκεφτείτε τα παζάρια της, αφεθείτε στην μαγεία της και που ξέρετε ίσως αισθανθείτε πως,
«Πάλι με χρόνια με καιρούς…











Αναρτήθηκε απο Ειρήνη Καίσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου