Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Θωρακίστε την άμυνα σας...


Οι ιώσεις και ο χειμώνας είναι δύο καλοί φίλοι που με την σωστή διατροφή μπορείτε να τους «χωρίσετε». Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ισορροπία στις διατροφικές σας συνήθειες καθ όλη την διάρκεια της ζωή σας για σωστό αποτέλεσμα.





Μην αμελείτε φρούτα και λαχανικά και μην επαναπαύεστε στα συμπληρώματα διατροφής καθώς δεν φέρνουν πάντα τα σωστά αποτελέσματα. Για παράδειγμα ένα πορτοκάλι πλεονεκτεί σε σχέση με ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, αφού είναι καλή πηγή μαγνησίου, καλίου, φυλικού οξέος, βιταμίνης B6 και αντιοξειδωτικών . Επιπλέον η απορρόφηση του κάθε θρεπτικού συστατικού αποτελεί μία ιδιαίτερη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, π.χ. για την απορρόφηση του Ασβεστίου απαιτείτε η παρουσία της Βιταμίνης D. Σε όποιο τρόφιμο υπάρχει Ασβέστιο υπάρχει και Βιταμίνη D, η οποία εξασφαλίζει την απορρόφηση του.
Μην αρκείστε  σε μία βιταμίνη (την C), αλλά να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά(προτιμήστε αυτά της εποχής)ώστε να λαμβάνετε πληθώρα θρεπτικών συστατικών .Θωρακίστε την άμυνα του οργανισμού σας με συνδιασμό βιταμινών(Α και Ε) που βρίσκονται  σε πληθώρα φρούτων και λαχανικών.
Το άπαχο κρέας & τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά και τα όσπρια, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και αποτελούν πηγές πρωτεϊνης. Επιπρόσθετα, στις τροφές αυτές εντοπίζεται και το απαραίτητο  σίδηρο και ψευδαργύρου,. Συμπληρώστε στην διατροφή σας τα γαλακτοκομικά ,τα όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς.



Αναρτήθηκε απο Καίσαρη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου